Új formabontó Shoprenter Reporting csomag kifejezetten az itthoni webshopok számára


7 Perc
Jelentős változtatások novembertől. Módosul a FREE csomag elérhető funkcionalitása. Kizárólag Shoprenter felhasználók számára új kedvezményes árú Reporting csomag került bevezetésre.

A Conversific számos jelentős verzió frissítésen esett át az elmúlt évek során. A célunk viszont nem változott: olyan rendszert fejleszteni, ami jelentősen megkönnyíti az e-kereskedők dolgát abban, hogy minél több hasznos és kézzel fogható információt nyerjenek ki az adataikból.

Cikkünkben bemutatjuk, hogy milyen újabb jelentős változtatásokra készülünk novembertől és a következő hónapokban.

1.) Változik a FREE csomag összetétele

Ezzel a csomaggal a kezdetek óta az volt a célunk, hogy támogassuk az e-kereskedőket az elindulásban. Egy olyan fegyvert szerettünk volna megalkotni és a frissen induló, növekedni vágyó e-kerekeskedők kezébe adni ami az első naptól fogva rendszeresen támogatja őket céljaik elérésében és nagyban megkönnyíti, hogy növekvő pályára álljon a vállalkozásuk.

Ennek a csomagnak alig voltak limitációi és szinte minden funkciót elérhetővé tettünk, hogy kipróbálhatóak legyenek az induló vállalkozók számára.

A következő időszakban át fogjuk alakítani minden csomagunkat, első lépésként az Ingyenes csomag funkcionalitása fog változni. Erre az átalakításra azért van szükség, mert úgy látjuk, hogy egy kevesebb, de mélyebb funkciókból álló csomag jobban szolgálja az ebben a csomagban lévőket. Természetesen továbbra is lesznek majd olyan funkciók, melyeket időről-időre ingyenesen is kipróbálhatóvá teszünk.

Nézzük meg, hogy konkrétan milyen változásokkal fog tovább működni a FREE csomag:

1.1. Listák – Csak a fő szegmens érhető el

A szegmentáció egy haladó funkció a listákon belül, aminek segítségével teljesen egyedi lekérdezések tudsz futtatni az adataidon. Minden adatod 4 fő csoportba rendezve találod meg itt: Termékek, Vásárlók, Kategóriák, Megrendelések így könnyen mélyre tudsz ásni és kideríteni az eddig rejtett összefüggéseket vagy bármilyen felmerülő kérdésedre egyszerűen választ kaphatsz.

Sőt, a vásárlói adatbázisod szegmentálásával személyre szabottan is tudsz kommunikálni a különböző stádiumban lévő vásárlóiddal. Például küldhetsz ajánlatot azoknak a vásárlóknak, akik nem rendeltek tőled az elmúlt 90 napban, vagy megrendelték az egyik top termékedet, de a hozzá kapcsolódó terméket még nem.

Az egyedi szegmentálási funkció az ingyenes verzióban eddig sem volt elérhető, ezután az előre elkészített/beépített szegmenseket is csak a Conversific PRO csomaggal rendelkező felhasználóink tekinthetik meg.

1.2. Listák XLS vagy PDF exportja

Szintén változtatás az eddigiekhez, hogy csak a fizetős csomagban lévő felhasználók tudnak majd ezentúl XLS vagy PDF exportot készíteni a Conversificben található listákról.

1.3. Potenciális csomagajánlatok

A potenciális csomagajánlatok egy olyan izgalmas funkció, ahol kilistázzuk számodra, hogy mely két vagy három termékedet vásárolták az elmúlt időszakban a leggyakrabban, az alábbi képen is látható formában:

Így abban az esetben ha több terméked van a Conversific lényegében automatikusan megmondja milyen csomagajánlatok vagy upsell ajánlatok fognak rezonálni a vásárlókkal.

November közepétől már ezt a funkciót is csak PRO felhasználóként fogod tudni elérni.

1.4. Felhasználók és boltok kezelése

Eddig tetszőleges számú webáruházat tudtál bekötni egy ingyenes Conversific fiók alá, novembertől fiókonként már egyszerre csak 1 webáruház érhető el.

Ha már akkora méretű a céged, hogy külsős (vagy belsős) marketingesek bérét is ki tudja termelni vagy egyszerűen csak nagy a csapat akkor se csüggedj, a PRO verzióban korlátlan csapattaggal megoszthatod a hozzáférést a fiókodhoz.

Mint láthatod, csak néhány funkció hozzáférése változott.

Továbbra is célunk a kezdő áruház üzemeltetőknek és a Free fiókkal rendelkezőknek értéket teremteni. A 6 legfőbb jelentést, az ingyenes benchmarking funkciókat és a rendszerünk iparági adatok alapján generált fejlesztési javaslatokat – ami nem csak szerintünk de számos ügyfél visszajelzés alapján is a legnagyobb segítség induló online kereskedőknek – továbbra is elérhető az ingyenes csomagban.

Különleges Bevezető Ajánlat
ShopRenter Áruházaknak

Derítsd ki webáruházad gyenge pontjait, és foltozd be a lyukakat,
ahol elfolyik a bevételed!

2.) Új csomag: Shoprenter Reporting

A rendszerünket 3 különböző platformra fejlesztjük jelenleg (Shopify, WooCommerce és Shoprenter). Több mint 180 országból 20 000 különböző méretű felhasználónk van viszont a ShopRenter és a magyar felhasználók mindig is a szívünk csücske marad!

Az elmúlt hónapokban 100+ Shoprenter kereskedővel egyeztettünk arról személyesen, hogy mik is pontosan az elvárásaik egy analitikai rendszerrel szemben.

Nem csak platformonként de országonként is eltérőek az elvárások, nem kis feladat olyan megoldást nyújtani, ami mindenkit elégedettséggel töltene el (minket is beleértve 🙂).

Épp ezért a Shoprenter csapatával közösen értkeltük ki a hazai visszajelzéseket, és elkezdtünk ötletelni egy új, a magyar felhasználók számára a lehető legjobb, lézerpontosan belőtt csomag megalkotásáról. Ennek a közös erőfeszítésnek a végeredményeként született meg válaszként az új csomagunk, a Shoprenter Reporting.

Mitől más a Shoprenter Reporting csomag?

Mint ahogy már a nevéből is jól látszik, ez egy kizárólag Shoprenter felhasználók számára elérhető csomag, amiben a legfontosabb alapjelentéseken túl további jelentések is hozzáférhetők.

Ami még igazán nagyszerű a csomagban az erős alapfunkcionalitáson felül, az a különösen kedvező ára. Mindössze 2500 Ft/hó az ára.

Mit tud pontosan a Shoprenter Reporting és miben különbözik az ingyenes Conversifictől?

Ami mindkét csomagban közös az a 6 alapvető jelentés (Értékesítési, Forgalmi, Konverziós, Termék, Vásárló, Rendelés) valamint az Iparági jelentések (Benchmark) és a Tennivalók.

Az ingyenes csomaghoz képes a Shoprenter Reportingbani további 5 létfontosságú jelentést találhatsz. A másik jelentős különbséget a jelentéseknél tetszőleges időintervallum szűrhetőségénél találjuk.

Vegyük sorra most ezeket.

1.) Fizetett keresési jelentés

Ha a fizetett keresésekről van szó, a kulcs a megtérülés.

Mivel időt, pénzt és energiát fektetünk a keresési kampányainkba, ezért eredményeket is várunk tőle. Ezek méréséhez olyan teljesítménymutatókra van majd szükségünk, melyek megmutatják, hogy a siker felé lépdelünk vagy éppen a vesztünkbe rohanunk.

Itt láthatod a fizetett keresések által generált bevételt.

https://eu.user.com/media/uploads/md1imd-conversific/cv-paid-search-report-80e3f5d84d22.gif

Megnézheted egy adott marketing csatorna hogyan teljesített, annak függvényében, hogy mennyit költöttél az adott hirdetésre és annak milyen a megtérülése. Bővebben itt olvashatsz a fizetett keresési jelentésről.

2.) Facebook jelentés

A PPC (pay-per-click) vagyis kattintásonkénti hirdetési forma kifejezetten eredmény orientált tevékenység. Hirdetési kampányaink sikereségének kiderítéséhez szintén teljesítmény mutatókra van szükség.

Itt nem csak a Facebookból származó bevételeid láthatod, de azt is, hogy hogyan teljesítettek a kampányaid, mennyit költöttél rájuk és mennyi a megtérülésük (ROAS – Return On Ad Spend)

https://eu.user.com/media/uploads/md1imd-conversific/cv-fb-report-936f37885ae5.gif

Ezek a mérőszámok fontosak, hogy megértsd hogyan és mennyi bevételt generálnak a Facebook hirdetéseid, mi a részletes eredménye a belefektetett munkádnak, és mik a javítandó területek, esetleg a sikeres részei a kampányaidnak. Bővebben itt olvashatsz a Facebook jelentésről.

3.) Pénztár jelentés

Ez a jelentés abban segít, hogy kicsit jobban beleláss a vásárlód fejébe és megértsd mi zajlik le a színfalak mögött amikor leadja a rendelését.

Amiért fontos: Láthatod, hogy mennyi bevételtől estél el az oldaladon a nem optimalizált folyamatok miatt. Aucs. De kapsz tippeket arra is, hogy mit optimalizálj.

https://eu.user.com/media/uploads/md1imd-conversific/cv-checkout-report-d8ea87878378.gif

Az elhagyott kosarak visszaszerzésében hatalmas bevételnövelő potenciál van.

Nem hinném, hogy valaha is lesz olyan pillanat, amikor a kosárelhagyási rátád 0%-ra megy le, de ha 50% alá, vagy akár 25%-30% közé tudod vinni, az már nagyon szép eredmény.. Bővebben itt olvashatsz a pénztár jelentésről.

4.) Webhelyről indított keresés jelentés

A webhelyről indított keresések, avagy belső keresések egy kritikus, de annál inkább alulértékelt téma.

A cégek közel 84%-a nem optimálizálja a webhelyről indított kereséseket, így tonnányi lehetőséget hagynak ki az értékesítésre. Ez hatványozottan igaz a több termékvariánssal rendelkező webáruházak esetén.

https://eu.user.com/media/uploads/md1imd-conversific/cv-onsite-search-report-8049f763b7b0.gif

Ha szeretnél több információt szerezni a jelentésről, azt itt teheted meg.

5.) Mobil jelentés

2010-ben, Eric Schmidt, a Google CEO-ja kezdeményezte, hogy a tervezés során a designerek az “első a mobil” szabályt kövessék. De mit is jelent ez?

Ahogyan az elnevezés már sejteti, a fenti szabály értelmében a termék megtervezését a mobil verziónál kezdjük, melynek sokkal több megszorítása van, majd ezeket kibővítve készítjük a tablet és/vagy asztali változatot.

https://eu.user.com/media/uploads/md1imd-conversific/cv-mobile-report-28413c47306a.gif

Ha a boltod mobilon nem teljesít jól ez hatással lesz a SEO, Facebook és más marketing csatornák teljesítményére is, ezért kiemelten fontos terület. Bővebben a mobil jelentésről itt olvashatsz.

6.) Havi és Napi email jelentések

Érdekelnek bizonyos jelentések? De nincs időd vagy kedved mindig belépni a rendszerbe?

Nem probléma, mert kérheted, hogy hetente vagy akár naponta is kiküldjük neked emailben automatikusan a legfontosabb adataidat!

7.) Tetszőleges Időintervallumok

Míg a Conversific Ingyenes fiókjából csak az elmúlt 30 napot tudod elemezni, a Shoprenter Reportingnál bármilyen tetszőleges időintervallumra visszamehetsz a webáruházad fennállása óta.

Az alábbi táblázatban megtekinthető, hogy pontosan milyen különbségek találhatóak a két jelentés között:

A Shoprenter Reporting csomag havi díja 2500 Ft +ÁFA. De most a bevezetési kedvezményünk keretében, Novemberben elengedünk két hónapot, és évi 30 000 Forint helyett 25 000 Ft+ÁFA díjért fizethetsz rá elő.

Fontos változás! Kockázatmentesen kipróbálhatod a Conversific Reporting csomagot!

A mai naptól elérhetővé vált egy új lehetőség, 10 napig kockázatmentesen próbárateheted a Conversific Reporting csomagját.

Nem kell mást tenned, mint:

1.) Megnyitni ezt az oldalt

2.) Megadni a Shoprenteres áruházad nevét

3.) Megadni a kártya adataidat, és a rendszer csak a 10. napon fogja megterhelni.

Ennyi az egész. Ha a 10 napon belül bármikor meggondolnád magad, csak lépj be a fiókodba és mond le az előfizetést.

Ne szalaszd el ezt a remek lehetőséged, próbáld ki a Shoprenter Reporting csomagot még ma!

Különleges Bevezető Ajánlat
ShopRenter Áruházaknak

Derítsd ki webáruházad gyenge pontjait, és foltozd be a lyukakat,
ahol elfolyik a bevételed!